waarom moeten we even stoppen met kopen van niet noodzakelijk producten tot black friday

Is het verstandig om in deze tijd online aankopen te blijven doen?

De huidige Coronacrisis vraagt mensen om zoveel mogelijk binnen te blijven. Mensen werken vanuit huis, zijn sociaal geïsoleerd en winkels sluiten tijdelijk hun deuren. De drang om uit verveling online aankopen te doen wordt bij veel consumenten steeds hoog. Maar is het wel zo fair om tijdens de Corona uitbraak niet noodzakelijke aankopen te doen? Waarom je je aankoop moet uitstellen in deze tijd?


Dan bedoelen we niet of het doen van online aankopen fair is naar jezelf toe. Jij zit thuis en besteld waarschijnlijk veilig vanaf jouw eigen bank. De belangrijkste reden om op dit moment geen niet noodzakelijke producten te kopen is de drukte bij de bezorgbedrijven. Met man en macht proberen ze alle pakketjes die online besteld zijn netjes af te leveren bij de kopers thuis. Deze mensen zijn veel onderweg en lopen daardoor een hogere risico dan iemand die veel thuis zit. Wij raden je aan om in deze crisis tijd geen producten te bestellen die niet noodzakelijk zijn. Zo beperkten we samen de kans op verspreiden.


Wees verstandig en profiteer later


De aankoop van een nieuwe airfryer, koelkast of ander elektronisch apparaat kun je in de meeste gevallen nog wel een paar maanden uitstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om tot eind november te wachten. Op 27 november 2020 is het namelijk weer Black Friday. Deze koopjesdag is in de Nederland de laatste jaren razend populair geworden. Winkeliers bieden op 27 november (en vaak ook daarna) hoge kortingen en mooie aanbiedingen. Naast het feit dat je op dit moment rekening met elkaar dient te houden kun je tijdens Black Friday nieuwe producten dus ook nog eens veel goedkoper aanschaffen dan op andere momenten. Een win-win situatie!


Slimme tips voor slimme deals!

Maak alvast een lijstje met producten die je wilt kopen op Black Friday.
Bekijk voor het zover is het aanbod van verschillende aanbieders.
Meld je aan voor de nieuwsbrieven van jouw favoriete webwinkels. Op deze manier mis je geen scherpe aanbiedingen. Houd ook je spambox in de gaten. Soms krijg je als nieuwsbriefabonnee ook voorgang tot bepaalde online kortingspagina's.